BLOG, Hlavná stránka

História Zberu medailí

Jaroslava Mareková

7. februára 2023

Zber medailí vznikol ako projekt magazínu Radar v roku 2018. Začínali sme v malom. Neboli žiadne hlavné výhry, žiadne výzvy, ale už vtedy vznikla tradícia Trička s vlastným menom, ktorá snáď ako jediná nezmenená prežila až do štvrtého ročníka Zberu.

Úplne prvá upútavka na Zber medailí vyzerala takto.

 

 
 

Po nej sme spustili prihlasovanie do Zberu, ktoré neprebiehalo len online, ale čuduj sa svete aj prostredníctvom papierových prihlášok. Teraz je veľmi komické, akí sme boli vážni. 😀

 

Hoci Zber medailí začal v malom, ceny pre našich zberačov boli už od jeho začiatku veľmi pestré a lákavé. Okrem tímového trička, každý zberač – ktorý bol do tímu v tom čase ešte žrebovaný zo všetkých registrovaných, získal krásny štartovací balíček a tiež medailu. Tá je dnes už kultová a má ju len hŕstka zberačov medailí, na ktorých sa usmialo šťastie a do prvého ročníku Zberu boli vyžrebovaní.

 

 
 

Úplne prvý beh, ktorým sme Zber medailí odštartovali bol ČSOB Bratislava Marathon 2018. O hojnej účasti sa nedá hovoriť. Podmienky boli vtedy nastavené tak, že na každý beh boli vyžrebovaní traja noví bežci, ktorí spolu s redakčnou Jaruš a Tomášom vytvorili päťčlenný tím. Na poslednú chvíľku z tímu však vypadla Zuzka a ochorela Gabika, ktorá sa síce prišla ukázať, ale nakoniec sme bežali len traja.

 

 

 

V roku 2018 sa do projektu zaregistrovalo viac ako 300 bežcov, z ktorých sme vytvorili tím s 35 členmi, absolvovali sme s nimi celkom 13 behov a nazbierali celkom 95 medailí. Na začiatok to možno nebolo zlé, ale ambíciou bolo vytvoriť tím, ktorý by bol početnejší a spojil by mnohých bežcov s (minimálne) jednou spoločnou záľubou. Preto, keď bolo na stole rozhodovanie či Zber 2019 bude alebo nebude, verdikt padol rýchlo… a to bol začiatok našej bežeckej rodiny.

 

 

 

Náš tím sa naozaj rozrástol a v oveľa väčšom počte sme spolu začali navštevovať mnohé bežecké podujatia. V tíme boli muži, ženy aj deti vo veku od 4 do 56 rokov, rôznych národností, ale za to s rovnakým nadšením pre beh. Medzi zberačmi sa našli aj niekoľkí naozaj výnimoční bežci a tak, sme začali zbierať nielen medaily, ale aj stupne víťazov. Asi najvzácnejšia bedňa je tá, ktorú sme ako tím získali na Retro Run 2019.

 

 
 

Ako celý ročník Zberu medailí aj jeho finále bolo veľkolepé a nieslo sa v skvelej atmosfére! Na krásnom gala večere sme si zaspomínali na to, ako to celé začalo a čo všetko sme spolu za bežeckú sezónu 2019 zažili.

 

 

Okrem spomínania sme samozrejme aj odmenili tých najlepších z najlepších. Ceny dostali naši zberači v troch kategóriách.

 

 

V roku 2019 sa začala nielen história našej veľkej bežeckej rodiny, ale vznikla aj koláčová tradícia. Naši bežci si totiž po každom behu mohli v spoločnom stánku pochutnať na domácich koláčikoch, ktoré mali vždy taký úspech, že sa bez nich neobišla žiadna spoločná akcia.

 

 

Po krásnej a úspešnej bežeckej sezóne 2019, prišiel rok 2020 a nielen bežecká komunita sa otriasla v základoch. Napriek všetkému sme sa rozhodli tradíciu Zberu medailí neprerušiť a opäť dať dokopy tím, ktorý spolu odbehne množstvo spoločných kilometrov. Navštívili sme spolu niekoľko behov a hoci situácia bola aká bola, náš Zber bol úspešný a bežci spokojní. Okrem iného sme spolu zažili aj niekoľko nevšedných zážitkov. Jedným z nich bola aj naša veselá účasť na OTKD.

 

 

Veľké finále sa z pochopiteľných dôvodov nekonalo, ale aby naši najlepší bežci neostali bez svojich cien, vytvorili sme pre nich online finále, prostredníctvom ktorého sme nielen odovzdali ceny, ale sme si aj zaspomínali na uplynulú sezónu, ktorá bola napriek všetkému skvelá.

 

 

Sezónu 2021 sme sa rozhodli opäť posunúť ďalej a vytvoriť tím, ktorého členovia budú zo všetkých kútov Slovenska, budú pre nich v rámci Zberu pripravené mnohé súťaže, výzvy a samozrejme atraktívne výhry. S pokorou štartujeme, tešíme sa na novú sezónu a veríme, že bude plná krásnych spoločných bežeckých a iných športových zážitkov.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *