BLOG

Odštartovali sme Festivalovú bežeckú fiestu!

Jaroslava Mareková

9. augusta 2021

Jaslovské Bohunice opäť hostili festival, ktorý už tradične spája slovenskú rockovú hudbu, dobré jedlo a priateľskú atmosféru. Tento rok však jeho novou súčasťou bola aj trocha športu a veríme, že sa tak odštartovala nová bežecká tradícia.

Zber medailí totiž zavítal aj na Slávnosti v Jaslovských Bohuniciach, a tam sa naša augustová rocková šnúra len začala. Už o týždeň sa s bežcami vidíme aj na festivale Hody Trebatice a posledný augustový víkend sa rozlúčime s hudobno-bežeckým letom na festivale Lodenica. Aj na týchto podujatiach sa môžete zapojiť do Zberu medailí a aby ste vedeli, na čo sa môžete tešiť, takto to vyzeralo uplynulý víkend.

Československý line-up a výborná atmosféra

Na pódiu amfiteátra sa dva dni striedali interpréti zo slovenskej aj českej hudobnej scény. Kapely, o ktorých kvalite sa nedá pochybovať, pretože o nej svedčia desiatky hitov, ktorých texty si ľudia s chuťou spievajú spolu s kapelou. Dobrá nálada, tanec pod pódiom, vychladené pivečko a príjemná atmosféra. To všetko sa počas dvoch letných večerov vo vzduchu miešalo s vôňou klobásky, cigánskej pečienky či iných špecialít, bez ktorých by festival ani nebol festivalom. Počasie prialo, organizátorom sa podarilo zabezpečiť nielen príjemné a bezpečné prostredie, ale aj spomínaných interpretov zvučných mien. Pred dav spokojných festivalovníkov sa postavili okrem iných aj kapela Arzén s ich rockovou verziou ľudových motívov, HEX, Gladiátor či Polemic, ktorí sú vždy zárukou dobrej nálady. Ich hity sú už sú roky neodmysliteľnou súčasťou letných open-air akcií a inak to nebolo ani v Bohuniciach. V sobotu pódium opäť patrilo veľkým menám, nakoľko vystúpili aj Peter Lipa, Zóna A, Horkýže slíže a ďalší. Celým podujatím už tradične sprevádzal moderátor a zabávač Richard Vrablec, ktorý sa postaral nielen o informovanie návštevníkov, ale zrealizoval pre nich medzi jednotlivými kapelami rozhovory či veselé súťaže. Jeho originálny humor a bezprostrednosť k tomuto podujatiu už rozhodne patria.

Medaily sa zbierali v sobotu

Náš beh bol naplánovaný na sobotné ráno. Áno, je to celkom neštandardná ranná festivalová činnosť, najmä keď vezmeme do úvahy, že zábava bola bujará až do skorých ranných hodín. Bola to však výzva a možnosť zažiť niečo netradičné. Kto si privstal neoľutoval, lebo ho čakala nielen medaila, krásne výhry a tiež tombola, v ktorej boli pripravené balíčky pre športovcov, ale aj veselé festivalové ceny. Na štart sa najprv postavili detičky, ktoré súťažili v troch kategóriách a po nich patrila štartovacia čiara dospelým bežcom. Trať viedla cez festivalové stanové mestečko aj cez obec Jaslovské Bohunice, takže aj domáci mohli našich bežcov podporiť. Počasie bežcom prialo a nenáročnú trať nemali problém zvládnuť takmer všetci. Po úspešnom finiši sme odovzdali ceny víťazom a všetci sa tiež dočkali žrebovania tombolových cien.

Festivalová bežecká fiesta mieri na Hody Trebatice

Išlo o prvý ročník Zberu medailí na festivale v Jaslovských Bohuniciach. Účasť bežcov síce rekordy nelámala, ale o to krajšiu a rodinnejšiu atmosféru beh mal. Veríme, že sa tu stretneme aj o rok aj s väčším počtom bežcov, ale v rovnako príjemnej atmosfére. Festivalová bežecká fiesta však týmto nekončí. Pokračujeme už v sobotu 14.8. na festivale Hody Trebatice, kde bude opäť pripravený bohatý program pre festivalovníkov, ale aj milovníkov behu. Pre bežcov sú už pripravené krásne medaily, ceny, a výhry, pre ktoré sa oplatí si privstať a zažiť na rockovom festivale niečo neobyčajné.

Zapojte sa aj do štafety

Trať bude mať opäť 5 kilometrov a zvládne ju každý rekreačný bežec. Ak by sa však chcel behu zúčastniť niekto, kto si na celú trať netrúfne, môže si ju skrátiť len na tretinu. Musí však nájsť ďalších dvoch bežeckých parťákov, ktorí túto festivalovú výzvu príjmu spolu s ním. Zapojiť sa môžu čisto mužské, čisto ženské alebo zmiešané štafety. Z každej kategórie vyhlásime a odmeníme tú najrýchlejšiu.

Ako sa registrovať do štafety

  1. Registrácia štafety prebieha cez registračný formulár na zbermedaili.sk.
  2. Štafetu registruje jeden bežec: Kapitán
  3. Kapitán vyplní svoje údaje a mená bežcov svojho tímu.
  4. Vo formulári označí podujatie, na ktorom chcú bežať.
  5. Hneď pod výberom podujatí označí možnosť „Štafeta“. (Označí teda dve políčka v prvom bode formuláru).
  6. V políčku, na to určenom napíše názov štafety.
  7. V políčkach na to určených vyplní mená bežcov, ktorí pobežia štafetu spolu s ním.
  8. Po odoslaní formuláru dostane mail s pokynmi na platbu. Cena za štafetu je 24€.

Celú fotogalériu nájdete tu: (4) Facebook

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *