BLOG

Zber medailí: GreenCon RUN pozná svojich víťazov!

Jaroslava Mareková

12. júla 2021

Prvý ročník, prvého behu, ktorý organizoval Zber medailí pod názvom GreenCon RUN máme úspešne za sebou!

Nápad zorganizovať pre registrovaných zberačov medailí ich vlastný beh, vznikol veľmi spontánne, preto sme radi, že sa aj za kratší čas podarilo vdýchnuť tejto nesmelej myšlienke život. Veríme, že sme začali novú tradíciu, ktorá si už na jej začiatku našla svojich verných fanúšikov. Sme radi, že s jeho organizáciou nám pomohol aj generálny partner Zberu medailí, ktorým je spoločnosť GreenCon International.

GreenCon RUN nebol len o behu. Jeho hlavnou myšlienkou bola ekológia a hlavne recyklácia. V našom prípade to bola recyklácia starých štartovných čísel z behov, ktoré sa uskutočnili už dávnejšie. Bežci si mali svoje štartovné číslo vybrať sami, uviesť ho v registrácii, alebo si mohli nejaké vybrať z tých, ktoré boli pre nich pripravené počas prezentácie pred behom. Nebolo však jedno, aký beh si pretekár vybral. Okrem toho, že na víťazov čakali vecné ceny, ich výhrou bolo aj štartovné na ďalší ročník behu, s ktorého číslom bežali. Toto podujatie preto spájalo bežeckú komunitu a aj rôzne behy na jednom mieste, nakoľko pretekári mali na tričkách čísla z Telekom Night run, z Vrakunského behu, z Ivanskej 5 a polky a mnohých ďalších.

Každý bežec dostal pri prezentácii, tričko, buffku a vzorku balzamu Pein Remedi. Pred samotným behom boli pre všetkých ešte nachystané menšie súťaže a animácie spojené s eko myšlienkami. Kto chcel, mohol sa zapojiť do letnej EKO súťaže alebo si za symbolickú cenu zakúpiť lístok do tomboly, v ktorej boli pripravené krásne a hodnotné ceny. Spestrením programu bola aj mobilná escape hra Divný príves z agentúry zazito.ooo, ktorý si mohli všetci účastníci vyskúšať a preveriť tak nielen svoje rýchle nohy, ale aj svoju bystrú myseľ.

Celé podujatie sa nieslo v krásnej rodinnej atmosfére, deti (ale aj dospelí 😊) si užívali prítomnosť maskota Dedoles, ktorý podporoval na trati detských bežcov a vítal v cieli tých dospelých. Po tom, ako detičky odbehli svoju trať, boli vyhlásení a odmenení víťazi, prišiel na rad štart hlavného behu.

Trať mala 6km, začínala na asfalte pred areálom Slávia STU a pokračovala lesnými cestičkami popri Dunaji. Hoci predpovede ideálne neboli, počasie na beh nakoniec vyšlo skvelé. Slniečko pod mrakom, príjemná teplota a sem-tam nejaká dažďová kvapka našich bežcov rozhodne neodradila.

Do cieľa ako prvý z mužov dobehol Taras Ivaniuta, druhým bol Michal Piovarči a na treťom mieste sa umiestnil Norbert Vizvári. Zo žien dobehla do cieľa ako prvá Wall Kliská, ako druhá Kristína Hrbková a na treťom mieste sa umiestnila Monika Mitošinková.

Špeciálnu kategóriu mali registrovaní zberači medailí, medzi ktorými ako prvý dobehol Dávid Dejvo Kundrák, ako druhý Andrej Tarky Tarkoš a tretí v cieli medzi zberačmi skončil Karol Karči Paulovicz.

Po vyhlásení najlepších bežcov sme sa pustili do žrebovania tomboly a rozdali tak aj posledné darčeky, ktoré boli nachystané pre každého, kto si zakúpil tombolový lístok za symbolické jedno euro. Do tomboly sa mohli zapojiť všetci bežci, ale aj ich nebežecký sprievod. Naša tombola mala od začiatku aj trošku iný zámer a hoci nikto z prítomných o tom vopred nevedel, prispel na dobrú vec. V tombole sa vyzbieralo takmer 100Eur, k tejto sume organizátori a náš generálny partner spoločnosť GreenCon International prispejú rovnakou sumou a za celkovú čiastku zorganizujeme menší športový deň pre deti z jedného alebo viacerých krízových centier.

Všetkým víťazom blahoželáme a ďakujeme im za účasť. Ďakujeme aj našim partnerom vďaka ktorým sa mohol Zber medailí GreenCon RUN uskutočniť. Veríme, že každý, kto sa behu zúčastnil, si so sebou odniesol príjemné spomienky a mnohí aj krásne ceny. Špeciálne poďakovanie patrí aj fotografovi Robertovi Pažitnému a moderátorovi Matejovi Martinčekovi, ktorý nás celým podujatím sprevádzal. Tešíme sa nabudúce…

Celú fotogalériu si môžete pozrieť na tomto linku: (6) Facebook.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *